First american birthday #19

Det var en intressant upplevelse! Många kom fram random och sa grattis i skolan, det va kul. På kvällen hade min Vmamma en middag för mig, några av kompisarna kom över och jag had a blast!! Vi åt, gick ut och hoppade på studsmattan och bara hängde nivet! Jag fick även massa fina presenter också, shopping here I come är allt jag säger ;) Fick lite choklad from back home också ;);):) heheh!!


FBLA trip

Har inte skrivit på ett tag men förra veckan sön-tis så åkte skolans FBLA klubb till Little rock (arkansas huvudstad) för state competition.. Det kändes mer som summer camp för det va så varmt!! Vi åkte dit söndag, sen åt vi middag på TGIF och sen åkte vi till våra rum och sov, sen dagen efter så åkte vi till downtown där tävlingen höll hus och det var massa folk från alla möjliga skolor i Arkansas där!! Jag och Marianna va utsedda som voters, vilket innebar att vi skulle rösta för president, treasurer, sekreterare osv. Så vi fick träffa alla som ville va det, så de fick övertala oss om att rösta på dem + ge oss goodie bags (MASSA GODIS!!)... Sen gick vi bara runt i Little rock downtown och det va så coolt att gå bland massa folk, för det är vad jag är van vid!! :) iaf, senare när alla hade tävlat å så, så satt vi i ett rum och fick lyssna på massa tal och de nominerade fick hålla tal för att övertala alla voters och sen var det tallent show men vi voters missade den för då skulle vi rösta! Va asballt, vi gick till ett rum, de bjöd oss på snacks och vi röstade och sen stod förra årets president och joked around, va askul!! sen efter det så åkte vi till taco bell och åt och sen for vi till hotellet. Jag, Marianna och Jessica (som vi delade rum med) tog fotbad för att våra fötter värkte efter att ha gått så mycket & i klackar! Dagen efter så for vi till Park Plaza mall (min favvo mall i Litle rock) och shoppade :) sen åkte vi hem till WR, och kom fram på eftermiddagen :)


Q&A

Förlåt för att jag svarar så sent, men bättre sent än aldrig, right? ;)
 

linnea                                              

heej, du kör ju cheerleading. kostar det att va med i det? o vad kostar det o kläderna isåfall?

 
Postat av: Lisa   

Hej tycker din blogg är jätte bra! :) vet ej om någon har frågat deta innan men jag frågar iallafall ^^ hade du kört cheerleading innan du kom till USA? Kommer eller har du testat på någon annan sport i USA o vad kostare att köra olika sporter o måste man köpa typ tränings o tävlings dressarna? :D vad har man mer fickpengarna till och hur mycket behöver man alltså till mat,skolan, nöjen osv? :D jätte tacksam om jag får svar :D kram

Tack, blir så glad av att höra sånt! :) Nej, jag cheerade första gången i USA :D Jag sprang cross country i höstas och nu i vår kör jag Track. Den enda sporten som kostade för mig var Cheerleading för där behövde man köpa kläder, cheer skor etc. (Dock så lånade man bara uniformerna) Sammanlagt kostade cheerleading ca 300$. Min Vfamilj betalar om vi äter ute tsms, men om jag går med kompisar så betalar jag själv för mat, för shopping, om du blir senior så kostar cap&gown och senior saker, skoltröjor/yearbook etc. om du vill ha det, saker du behöver som t.ex shampo, tandkräm osv., sen om man gör nåt ute med kompisar så behöver man fickpengar till det.  Åh juste, maten i skolan kostar också, men jag tar med mig lunch hemifrån varje dag. Jag får ca 2000 kr varje månad och det räcker för mig, jag slösar mer vissa månader än andra, slösade t.ex. mer när det va jul och nu till prom. Hoppas du fick ett bra svar på din fråga och lycka till på ditt utbytesår :D Kram


Glad påsk

Firade påsk här i USA förra veckan, det va coolt! Vi åt påsklunch med familjen och vi "barn" fick alla en varsin goodiebag med massa påskgodis mm i :) nu kan jag fortsätta och jobba på mitt fett ;)

Min goodiebag


RSS 2.0