Stressigt värre!

Satt och planerade lite sjukgymnastik, plugg osv. till nästa vecka samt min morgondag och det känns seriöst som om jag inte ens har tid till att bajsa för tillfället. Måste prova min rosa bättskena hos tandläkaren också... GR8!

Hittar säkert på något! ;)

Legend-tjejen

Min dag såg ut såhär:

10:40-11:40 - matte
11:40 - 14:00 - Lunch
då jag, Ahmed och Kutty åkte ända till skärholmen! Fråga inte varför?! Vi var där ett tag och när vi skulle åka tillbaka så åkte vi i samma tåg som vi åkte med när vi åkte dit OCH vi satt på samma "fyrkant"!!!! Det var riktigt coolt, jag menar det är liksom en på tusen?! Alltså att hamna i samma tåg, samma vagn och samma sittplatser! Nu tänker ni säker ba: ahh.. men ofta?! hur vet de? osv. Men på vägen dit så skrev vi lite på fönstret (I know.. not god) och vi såg texten när vi satt där på vägen tillbaka... Det kallar jag för coolt!
14:00-15:10 - Franska

Sen slutade jag.. YAAY! Åkte direkt till Odenplan och fixade tid hos frisören, sen gick jag hem :) Sen vart det chill chill, grill grill!!! Nu måste jag catcha up lite plugg känner jag :P


Legend tjejen!!! (moi)


Ett år sedan

Idag var det exakt ett år sen...Känner stark nostalgi, nästan för stark!


6 veckor (bilder från operationsdagen)

Nu var det 6 veckor sen operationen, tänkte visa upp några bilder från operationen nu... Såhär 6 veckor senare :)


Nervös chey i väntrummet.


Mormor trosorna jag var tvungen att ha på mig.


Dropp


Sjukhusfrukost dagen efter.


Såhär fint såg knäet ut första natten, sen var jag tvungen att göra övningar, ha benet rakt & den konstanta kylan försvann...


Knäet innan jag åkte hem, de skulle kolla om jag behövde byta förband å grejer.


Min outfit, när jag precis fått på mig den och väntar på droppen.Har en del massa egobilder från övernattningen också, hade inget bättre för mig. Alla sov eftersom det var skola dagen efter, min narkos hade släppt & jag var med andra ord en nolifeer

Lyckohjul

Idag hade jag bara två lektioner, mellan lektionerna blev det att gå till 7eleven och köra lyckohjul med Kutty. Jag vann en smothie och massa läkerol. Har knarkat sönder på dem idag, hahah!! Efter skolan blev det "plugg" med ett gäng. Har inte mycket mer än så att dela med mig av, känner mig handikappad utan kamera (har en tillfällig telefon eftersom jag måste låsa upp min iphone för jag har bytt abonemang)


HAHAHAHAH!! Bjuder på en relativt gammal randombild, så snäll som jag är! Väntade på taxin oså såg jag en spegel i trapphuset, som vanligt så tog jag ett par egobilder (A) Ser väldigt ledsen ut btw, jag kanske hade ont?! hahaha!!


Förstörd morgondag

Ja, ni läste rätt!! Min morgondag är förstörd! *morr* Skulle ju på 6 veckors kontroll men nää, nu ska läkaren vara sjuk eller vad det nu var han var! Sen sa de att jag kunde få gå iallafall fast att det var en annan (som också var specialist ortoped) som jag skulle träffat. Men jag kände att jag ville träffa min läkare eftersom han var i mitt knä och såg hur det ser ut osv. Så det blev uppskjutet och sen så blir det ingen sjukgymnastik imorgon som jag egentligen skulle ha kört, men ställde in p.g.a. att jag skulle på kontrollen istället och nu är det defenitivt försent för att boka en tid med sjukgymnasten... *suck*


Och juste, idag så svullnade knäet upp en del. Berodde väl på glidgolvet i dramasalen... Mitt knä tycker inte om det!


Ett av mina första sjukgymnastbesök (hos gamla sjukgymnasten, som ni kanske ser så var det väldigt oseriöst där)

Sjukgymnastiiik

Hej, har inte hunnit att uppdatera på ett tag nu men jag ska börja nu igen... har trots allt ett par riktigt trogna läsare att skriva till!! ;))

Idag var jag i skolan, sen var det att stressa iväg till sjukgymnasten p.g.a. en oplanerad Samhälles-lektion... GREAT! Gick ifrån lektionen tidigare och kom trots det 1 timme sent, tur att min sjukgymnast hade tid för mig ändå för vi gick igenom nya övningar, eftersom jag i princip är på vecka 6 nu (2 dagar kvar för att vara exakt) och får belasta benet mer i sträckt läge. Körde igenom mitt vanliga program först och sen fick jag visa utfallen, knäböjsgrejen på pall och bäckenlyften. Gick bra förutom att min baksida krampade sönder under bäckenlyften eftersom jag trodde att jag var stark nog att klara dem på ett ben (intressant, I know), nej men sen fick jag en rulle under knävecken så att mina ben var böjda, sen skulle jag lyfta upp hälen. Var väldigt lätt men fick ont i knäet efter ett set så jag fick inte göra mer. Hmm.. Sen så fick jag en ny balansövning, jag ska stå på en "halvboll" (jag är dålig på att förklara) så skulle jag göra knäböj på den och det gick också bra! Så ja, det går framåt för mitt knä!

Och juste, idag så kryllade det gal1 med korsbandsopererade hos sjukgymnasten, jag satt och glodde på allas ärr och kom faktiskt på att jag har ett otroligt litet ärr! Det var typ mindre än alla andras (var minst 6-7 pers som var korsbandsopererade där)


På onsdag blir det exakt 6 veckor, och då blir det att gå på 6-veckors kontroll! Sen på fredag ska jag på min första fas 2 träning! Är faktiskt mer glad över att få träffa med andra som har samma skada som mig än själva träningen! hehe :$


Ser ni hur litet ärret är?!?!

Sjukgymnastik

Började min morgon med sjukgymnastik... Gick väl bra, musklerna skakade dock & sen fick jag testa på utfall, bäckenlyft & en övning där man står på en stepup bräda och gör knäböj med ett ben, det var inför fas 2 träningen som jag ska på för första gången nästa fredag. Ska göra dessa 3 övningar hemma och känna på dem så att jag vet vad jag klarar av på själva träningen. Min sjukgymnast sa att det såg bra ut så det är alltid positivt. Även idag såg jag en tjej som gjorde 6-månaders testet. De kommer varje gång typ! Fick även stå på biodex maskinen!!! (styrke-test's maskinen) STOLT!


I måndags glömde jag att berätta att jag hörde två korsbandsopererade tjejer snacka, jag stog och jobbade med dragmaskinen, då pratade dem. Den ena var på sin 2a månad efter operation (alltså en månad mer än mig) och den andra vet jag inte, men hon hade opererts 2 gånger, så berättade hon med 2 ärr att hon drog av sitt  andra korsband 7 månader efter sin första operation... det är ju typ då man kommer tillbaka! Hon hade även varit tvungen att ta knäskålssenan eftersom hennes baksida lår sena var dålig. Sen pratade de mkt om hur de kände osv. Hade världens lust att gå fram till dem och skrika ut: JAG VET HUR NI KÄNNER!!!!! och börja böla... HAHAHA! vilken nörd jag är :P Nej men kanske inte böla men ni fattar!! eller nej!Mitt första besök hos sjukgymnasten, en månad sen alltså! Bara 5 utav dem kvar nu!!


Shining lightEn låt som ger hopp och ljus! Hela min badminton"karriär" speglas mot mig och jag minns hur allt var. Allt var perfekt från skillnad till nu, allt har gått i kras, men jag ska limma ihop det så fint som jag kan...


En korsbandsskada är som en spegel, man kan fixa den men sprickorna är kvar för alltid.

Stressdag

Har haft en riktigt stressig dag även om jag slutade 13, eller det kändes iallafall riktigt stressigt! Så det är skönt att bara sitta här, vila lite och dricka te!

Schema:
8:15-13:00  -  Skola
14:30 - 15:30 - Sjukgymnastik
16:10-16:50 - tandläkare

Sen kom jag hem vid 5 tiden vilket jag tycker är sent och det kändes som om jag inte hade fått något gjort även om jag har fått massa gjort... Så hemma vart de också stress över det, fast än jag har fått mer gjort idag än vad jag fick under hela förra veckan (Tog powernaps varje dag efter skolan då)... Så det var väl bra :)

Dagens;


Shopping!

Som alla vet så älskar jag att shoppa! Jag blir så glad då. Var hur som helst i stan med Nicky idag, väldigt trevligt & insentivt slösande av pengar för min del iallafall. Fick lite tunnelbane skräck inför måndag då jag ska åka tunnelbana till skolan för första gången. Jag va påväg ut i min takt oså kom en fet gubbe och gick föbi och liksom drog med mig så jag nästan satte kryckan mellan tåget & plattformen, och likaså mitt opererade ben. Och ja, jag har fortfarande en krycka med mig ut p.g.a. alla vilda stockholmare! Sen var det en blind man som petade på mitt opererade ben & min krycka med sin blindstång och hans fru som kunde se sa/gjorde inte ett piss. Sen var det en tant som knuffade sig förbi mig så jag satte kryckan lite bredare för att hålla balansen och råkade sätta krokben för hennes man HAHAHAHAH!! Oså var det massa "småknuffar" också.. Åhh blir så irriterad på stockholmaareee!!! aja, nu ska jag tänka på min shopping för å bli glad... Tog kort på de också.


Sist men inte minst något jag har drägglat över hur länge som helst! Har planerat att ha de på sommarkvällar då jag förhoppningsvis ska ut och springa, annars blir det att promenera i dem. Jag är redan kär i dem!


Fick även med mig lite underkläder men jag vill inte lägga upp dem på bloggen :$ hehe! Jaa ni, känner mig som en storspänderare...


en månad/ 4 veckor/ 28 dagar

Mitt korsband fyller en månad idag, 4 veckor alltså... Att tiden har gått så fort! Idag var jag hos mig sjukgymnast och körde ett HÅRT pass! Mina muskler skakade, I like it! Sen så ska jag sluta med rörelseövningarna där eftersom min sjukgymnast tycker att det funkar bra, ska bara köra det lite lätt hemma utan vikter för att ha igång rörligheten. Istället kör jag dragapparaten för att få upp samma muskler som jag tränar när jag gör dessa övningar. Efter mitt pass satte jag mig uppe på cykeln och cyklade så snabbt jag kunde, det kändes bra... Började att svettas lite också! Sen efteråt belönade jag mig själv med en gainomax! GILLA!

Nu är jag ledig resten av dagen eftersom jag har studiedag och det känns också awesome som ett firande, eftersom mitt korsband fyller 1 månad!!

Status i bilder:

Har fått upp en del muskler, men inte allt! Det är dock lite större skillnad i verklighen...


Hur mycket jag kan böja när jag står samt sitter


Jag kan sedan ett tag tillbaka nudda rumpan med hälen när jag hjälper till med handen... En bild på hur ärret ser ut idag!


Min sträckning, typ fullt...

Första rehabs-månaden = DONE!


Jag <3 mitt knä

Hej, vill bara varna er om att det här kommer att vara en text som endast handlar om mitt knä.. och mina känlor när det gäller knäet! Jo, hur ska jag börja? Sen den dagen jag skadade knäet har ett stort sår växt inom mig, det går inte att beskriva hur det känns men det gör ONT! Det känns nästan som om jag har blivit dumpad, av min egen sport och att jag måste träna massa sjukgymnastik för att visa att jag är värd den. Det låter inte så illa, men det är värre än illa... Det beror på att ingen förstår mig, ingen vet vad jag går igenom. Nu tror alla att allt är bra, jag kan ju gå normalt, jag tränar upp benet lite till ock allt är som det var innan skadan, jaa då är allt bra och varför har jag ens kryckor i skolan, jag kan ju gå?! Folk springer på mig och mina kryckor, hur skulle det vara utan...? Vill inte ens gå till skolan p.g.a. dessa, vill inte riskera mitt knä!!! De fattar inte!! Om inte jag hade haft kryckor i skolan hade jag säkert varit skadad nu! Jag mår varken bra psykiskt ELLER fysiskt nu bara för att jag har fått en sena + 2 skruvar insatta i mitt knä! Jag är långt ifrån bra, försök att förstå det iallafall! Mitt knä tål inte vad som helst... Det är MINST 5 månaders rehab kvar tills jag är relativt återställd, inte ens helt då! Efter en sådan operation tar det ca 4-5 månader tills senan blir korsbandsformad och ca 3 år för kroppen att bli helt återställd, alltså att senan växt ut igen, korsbandet sitter som ett vanligt osv. Jag vill inte förlänga min rehabtid eller riskera mitt knä bara för att några oförstående människor inte fattar ett piss!!!! Är bara så irriterad för att folk inte kan förstå...

Mitt knä kommer ALDRIG att bli som den var innan skadan, det är bara sanning!


Dethär knäet är långt ifrån "okej", även om det ser läkt ut...


Lilla sportspegeln

Min klubbkompis Allan var ju med i lilla sportspegeln idag, han e grym! Det kanske ni märker eftersom han e med i lilla sportspegeln... Men hur som helst så var ju jag och Rita (som även är Allans syrra) och kollade på honom när han blev filmad så vi är med i bakgrunden... HAHAH :D Och hon som jag spelade mot när jag drog av korsbandet var också med... Många som jag känner i "badminton-världen" alltså... YEAYEA :D


Reportern Hanif, Rita och Jag där bak och stjärnan Allan som spelar (Y)

Han va fett söt på slutet för han va ledsen för att han förlorade sin final... Och återigen jag & mina heta kryckor i bakgrunden, med Veronica som tar kort...

Här kan ni läsa & de bilder från den dagen: http://violeet.blogg.se/2011/february/badmintonhallen.html

Sjukgymnastiik

Hej goda läsare! Var på besök hos min sjukgymnast idag och jag fick nya övningar åter igen! Körde på 3 kg på mina gamla övningar idag. Gick superbra, framsidan blev slutkörd men baksidan klarade sig!! Min baksida är alltså starkare än min framsida?! Hur som helst så körde jag på som vanligt och pratade lite med min sjukgymnast om korsbandsoperations-teorier osv. Förr i tiden hade man gips i ca 3 månader och ett ärr från mitten av vaden till mitten av låret, senare när gipsteorin försvann fick man inte stödja på benet efter operationen, i USA har man fortfarande ortros på osv. men nu har man 3 små prickar & ett större snitt, man SKA stödja direkt efter, behöver ingen ortros osv. Ganska intressant faktiskt... Men mina nya övningar blev balansplatta och en dragningsövning. Man står och har en grej runt fotleden och den e fast på vikter (svårt å förklara), sen drar man med foten i olika riktningar.

Körde stenhårt idag faktiskt, hoppas på träningsvärk! Känns som om jag kommer få det för det krampar i hela framsida-, utsidalår och rumpan. Tog en liten powernap efteråt också eftersom jag kände mig så sliten, hehe! Ja ni, ville bara visa att det går bra för mig :)

Ohh, förresten så fyller mitt korsband en månad (4 veckor exakt också) på onsdag!!


Så mycket kan jag böja, nästan lika mkt som det friska alltså. Opererade till vänster och friska till höger!


Förresten så var en badmintonkompis (även Ritas bror) med på lilla sportspegeln idag, han e grym för sin ålder! Stolt över att jag känner honom (A)!! Och btw så var jag med lite i bakgrunden (A)


GodisförbudSitter och tjockar mig gal1 till min sista chokladkaka på... månader nu!! Har bestämt mig för att fortsätta med mitt lilla föbud (tog paus eftersom jag tyckte så synd om mig efter operationen), men denna gång ska jag ha lite slappare regler :)

Börjar imorgon då!

Tänk om elden försvinner...

Alla har nåt de brinner för, kanske en sport, att pyssla, sy kläder, sjunga, teater osv. Ni fattar ju vad jag menar. Jag har ju min badminton och gillar även att springa. Hur som helst, när jag känner mig osäker på saker och ting och pratar med andra om vad jag ska göra av min framtid brukar det alltid komma fram att jag borde göra det jag brinner för... Men jag kan inte göra det jag brinner för, alltså varken spela badminton eller springa! Alla andra knäskadade idrottare sitter ju också i samma sits, alltså att de inte kan göra det de brinner för. Vad ska man göra då? Ska man bara ta något slumpmässigt då eller? Och låtsas som om allt är som det ska? Kanske låtsas som om det är det man brinner för, fastän man innerst inne vet att det inte är det man brinner för. Jag vet inte vad jag ska ta mig till om jag inte får spela badminton igen... PÅ RIKTIGT! Nu är det snart 9 månader sen jag spelade sist, alltså på riktigt då. Jag tog det förgivet, jag borde ha tagit vara på den tid jag hade. Om jag kunde vrida tillbaka på tiden hade jag faktiskt inte skippat den tävlingen jag drog av korsbandet på, utan jag hade spelat mer badminton än vad jag gjorde innan incidenten. Varför jag inte hade skippat tävlingen, är för att jag är tacksam för att jag har fått uppleva dethär! Jag har lärt mig mycket nytt under dessa 9 månader och jag har lärt mig att uppskatta min kropp, att jag kan gå osv. Jag är glad för den jag är! Och om jag hade skippat den tävligen hade jag fortfarande spelat med risken att dra av korsbandet.

Okej, nu låter jag som om jag är glad för att jag är korsbandsskadad och inte kan spela badminton osv. för det är jag verkligen inte! Är bara tacksam för det jag får med mig av den, jag får med mig något som inte många har!

Jag tänker aldrig att tappa hoppet, ska träna konstant i 6 månader! Om det är det som krävs för att jag ska klara 6-månaders testet och få spela badminton igen...


Tro, hopp & kärlek


Knästatus - dag 24

Hej på er! Har inte skrivit så mycket om mitt knä nu... Men det går faktiskt super nu! Alla blåmärken är borta (bara några svaga nyanser kvar på foten) och idag gick jag ut utan kryckorna för första gången sen operationen, jag säger bara att det var den läskigaste promenaden jag tagit! Det var fullt med människor som gick runt och jag kände mig riktigt klen, alltså som om jag skulle ramla bara nån snuddade vid mig. Men jag klarade mig och fick klart för mig att det är för tidigt för att kasta kryckorna utomhus... ÄN! Ska försöka att få bort dem till denhär eller nästa vecka :) hihihhiihih!!! Förresten så tycker jag att det är riktigt obehagligt att sträcka benet på morgonen, vilket jag alltid måste göra! Benet lixom skakar, inte tillräckligt muskler för en sträckning? HHAAHAHAH! Nej, men nu ska jag köra igenom mitt hemprogram... Ska försöka att inte slarva nu, körde aldrig igenom programmet igår.. hehe!

Jag promenerade dock massa idag med Akke A.K.A. KUUUTTTYYYY, vi gick ända till sergels från mig... Till fots! Så lite duktig var jag ju, fast då fick kryckorna följa med... Ahh oså satt vi och tjockade oss GAL1 där, HAHA! :P aa nee aa precis! Så jaaa, jag är bässt!


Bert Karlsson

OMG!! Jag smälter!! Jag kom på att Bert Karlsson var på besök i min skola tillsammans med Peter Svartling m.fl. för några år sedan. De spelade in ett klipp där, och nu när jag kollade på gamla bilder så hittade jag plötsligt en bild på mig och honom I MIN (förra) SKOLA!Guuu vad liten jag var!!!!

Visste ni att..

Jag älskade att rita förut? var jättebra på det! Vann 2 rittävlingar, ett petson & findusspel på nån tävling i BR tror jag de va och sen vann jag ett presentkort på en såndar affär där man gjorde sin egen nalle, minns inte namnet på affären. Sen så fick jag göra en nalle till ett lekställe där man lämnade sina barn i centrumet. Det var en rittävling i den affären då. Sen har jag hållt på massa med att rita å så, men jag tappade intresset helt för några år sedan och bokstavligen  H A T A D E  bild i 8-an och 9-an. Men idag så satt jag på biologin och vi väntade på läraren och Jessica satt och ritade så jag tog fram mitt block och ritade lite random och sen fick jag ett sug av att rita och då frågade jag Jessi vad jag skulle rita och hon sa att jag skulle rita vår goda vän Hazhan, vilket jag gjorde. Fick återuppleva min galna-ritsjuka haha! Sen när jag kom hem fick jag ännu en rit-kick!

Mina teckningar, tänk på att jag har haft över 1 års uppehåll!

Hazhan & jag (jag är lite ego av mig, mohahah)


Orginalbilden av mig... Om nån var intresserad av att jämföra :)

Vad gör vi? Nu kör vi!!

Nu har jag precis kört igenom mitt hemprogram såhär 11 på kvällen på en vardag.. Ja, skola imorgon då! Ska till idrotten iallafall för lite betygsnack... Men jag behöver lite sovmorgon så ja ska åka lite senare, behöver egentligen inte vara där p.g.a. mitt knä ju. Nej, men måste få det överstökat! Snart, när benet är tillräckligt bra så börjar jag att träna på egen hand (sjukgymnastik) på fredags-morgonar så jag hinner inte att gå till mina idrottslektioner. Då blir det vattengympa eller mina fas 2 träningar :) Har valt själv att variera... Okej, jag erkänner! Har typ planerat hur jag ska lägga upp mina träningar, jag är en liten nörd!


Stolt efter en omgång av hemprogrammet (Y) GILLA


3 veckor

Jises amalia, 3 hela veckor har gått! Var hos sjukgymnasten idag. Påvägen in så "råkade" jag att kika in genom ett fönster på byggnaden och gissa vad jag såg?! Jag såg... ehmm.. jag tror det var han som opererade mig (han hade på sig en såndär het jätte-mössa) så jag antar att han opererade?! Jag försökte att minnas om operationsrummet hade fönster men det är inte lätt att veta då jag var dödstrött, yr, superspänd & nervös osv. den tid som jag var vaken.... ÅHH! Om det nu var en operation skulle jag så gärna vilja se en liten plutt av den, men de skulle bara se cp ut om jag stog och kollade in genom fönstret?! haahahah skulle aldrig mer vilja träffa opereraren då (om han skulle se mig stå där och glo in d.v.s.) xD hahahaa!!

Gick förövrigt bra hos sjukgymnasten... Det var en tjej som gjorde sitt 6-månaders-test då. Åhh satt och drömde om min dag, att det var jag som satt i den där maskinen, att det var mig de spände fast och att det var jag som skulle ge 110 % på det... Sen hade det gått 10 min på cykeln. Snart är det "bara" 5 månader kvar. Nu är det 3 veckor kvar till gruppträningen som tydligen heter "fas 2". Fick tider till de träningarna idag också och på samma papper stog alla vattengympa träningar också, har redan planerat min påsklov's-träning.

Jaja, nu ska jag sluta å tjata om min väg till att bli biff & därefter återigen badmintonspelare!


Innan operationen... Spänd & nervös! Lägg märke till min snygga outfit!

Tänkt att det redan har gått 3 veckor sen dess... Känns sjukt!


Sjukgymnastik

Var hos min sjukgymnast idag och gud säger jag bara! Har inte känt mig så slutkörd sen operationen. Jag körde alla vanliga övningar med 2 kilon på, sen cyklade jag i 10 min x 2, sen körde jag benpress också. Förutom det så pratade vi lite, min sjukgymnast och jag ang. mina funderingar om gymkort. Under vår konversation fick jag veta att om 3 veckor, alltså när det har gått 6 veckor, så kommer jag få börja att träna i en grupp med korsbandsopererade. Göra övningar med de osv. Och jag säger bara en sak... JAG LÄNGTAR! Jag gillar inte att träna ensam, gruppträningar stärker min motivation. ÅHH! längtar som bara den :)Mitt knä i dagsläget... Utan & med "snyggare-ärr"-tejp ;)

Dagens


Shopping


Det här fick jag med mig hem (Y)


Förut var jag helt emot "fastsatta läderlappar"stilen, men nu börjar jag faktiskt att gilla den. Det kanske ni ser eftersom jag fick med mig 2 leggings med läderlappar på :)

Under ytan

Det är ingen liten skada att dra av korsbandet. Jag förlorar ju lixom över ett år badminton på min skada, så det fattar man ju. Men det ingen fattar (ja, förutom de som har haft liknande skador själva) är att skadan inte bara är en fysisk skada. Man blir grovt skadad psykiskt. Det jag har som mål, (förutom att komma tillbaka till badmintonen) är att sluta tänka på mitt knä! I dagsläget tänker jag på mitt knä varje dag och har gjort det i 8 månader. Det svider fruktansvärt! Varje gång jag tänker på den 29 juni 2010, när jag drog av korsbandet. Det gick på en sekund, och just den sekunden har gett flera månaders svidande. Det är svårt att förklara ett sånthär svidande, det går inte att förstå om man inte har varit i en sådan sits. Ni alla tror att ni förstår men det gör ni inte! Det är för komplicerat. Hur som helst så vill jag ha ett normalt liv, som jag hade när båda mina knän var hela. Då spelade jag badminton utan att bekymra mig om mina knän, trodde aldrig att något sånthär kunde hända. Visste inte ens vad ett korsband var! Trodde knän bestod av skelett, knäskål och leder... Inget mer. Trodde att smärta var det enda problem som fanns och att all sjukgymnastik & operationer endast var för att få bort smärtan. Känner inga korsbandsskadade & när folk frågar om mitt knä får jag oftast stå och ha en föreläsning om korsband. Jag har lärt mig massa under min såkallade "resa" genom dethär, har lärt mig om knäet och dess uppbyggnad. Så det är bra.

Nej, men jag ska ta mig igenom dethär och dagen jag får stå på banan igen så ska jag vara mentalt starkare än någonsin!


Om 6 månader förhoppningsvis!


Tänk om...

Jag vet, jag har hemska tankar! Men jag sitter och kollar på bridgets dagbok på 3'an. Där hade de en fight och då började jag få fler av mina hemska tankar...


TÄNK OM...
...man sliter av korsbandet mitt i en fight, vad händer då? Man förlorar ju överlägset?!
...man sliter av korsbandet när man åker skridskor och får den vassa kanten på sig och skär sig + landar hårt på isen.
...man sliter av korsbandet när man cheerlead'ar, när man står där uppe och hoppar till lite snett eller nåt och shopp så åker korsbandet av, vad händer då? ramlar man ner med huvudet?!
...man sliter av korsbandet & opererar så många gånger så att alla senor tar slut?!

Har många fler, vill få bort de men det är svårt! De kommer och kommer, de blir fler & fler... Var tvungen att dela med mig. Hoppas att ni inte tänker på lika hemska saker som jag gör.


En rätt gammal bild på mig (höstas typ), så att inlägget inte ska bli för tråkigt...

Taggad chey

Hej alla muskulösa människor. Jag är halvt muskulös :) Jag kom hem för ca en, en och en halv timme sen och har faktiskt under hela kvällen haft "träna knäet-sug". Är supertaggad på att gå till ett gym och köra ett stenhårt gympass!! Det, trots att jag hatar gym, tycker att de är tråkigt. Får nöja mig med mitt ännu tråkigare hemprogram. Det är för lätt nu, hos sjukgymnasten hade jag 1 kg på så det var en aning jobbigare där.

Förresten så kan jag göra tåhävningar på 1 ben nu! I RULE! ;)


Kvällens... Var hos Evelin btw, för er som undrar :)

Mina ärr

Hej! Duschar är underskattade... Ville bara säga det :) nej, men jag duschade och därför tog jag bort de där tejp-bitarna, som man har för att få snyggare ärr. Har dock satt på nya nu eftersom jag inte vill ha fula ärr, och jag ska ha de i ca 5 veckor framöver :P Men innan så tog jag några bilder för att visa hur mina ärr ser ut.


Ser lite ut som en busig smiley, haha!


En bättre bild som visar hur mycket muskler jag tappat...

Prommis

Hej, idag började min dag med att Rita kom till mig och överaskade mig med jordgubbar. Det var riktigt gott!! Sen gick vi ut på en promenad i hagaparken. Långt kan jag inte säga att vi gick men det tog nästan 2 timmar! Fast vi satt och solade rätt mycket också. Skönt att solen har tittat fram! Sen ville jag så gärna gå på isen också, haha! Kryckorna kom med med jag försökte att inte andvända mig så mycket av kryckorna, hade de mest som stöd så att jag inte skulle halka. Väl hemma kände jag verkligen att musklerna hade jobbat. Hela vaden, framsidan, baksidan och rumpan på vänster var helt slutkörda, SUPER!


Årets första jordgubbar.


Söta Rita & jag.. .Tagen på isen :D

Cykling!!

hej på er puddingar! idag gick jag och Jessi upp 6 för att sen åka till sjukhuset för sututtagning!! Jag har hela tiden gått runt och trott att det har varit tråd i knäet eftersom det stod i min journal (ja, jag är en nörd som läser journalen) Men blev överraskad av sut :) Sen gjorde det inte ont alls, bara en sut som gjorde ont. Sen var jag så himla rädd för att det skulle svida när hon skulle tvätta knäet, men det kändes knappt. Jag är även glad över att jag får duscha normalt nu... får dock inte bada än. Efteråt tejpade hon fint över mina sår. Hon sa att det såg jättefint ut så det var bra. Sen såg jag en av de snygga killarna som jag "delade" rum med när jag opererades. Han tog väl oxå bort stygn...

Efteråt satt vi vid cafét eftersom jag hade tid med min sjukgymnast efteråt. Å när vi satt där så somnade vi! hahahaha... på riktigt! Vi sov i en timme, sen fikade vi lite på deras café. Blev en vitamindricka för mig och glass för Jessi. Efter 1,5 timmes väntan så åkte vi upp till min sjukgymnast, hon gav mig massor av beröm och sa att min gång var fin, min rörlighet var bra osv. Sen fick jag även cykla!!! 10 min blev det och det fick jag också massa beröm för!!!

Jag är stolt över mitt knä!

Men seriöst, blev chockad när jag såg ärret, det var ju jättelitet! Tänk att de har gett mig ett nytt korsband genom det?!


Fikat... HAHA!

Längtan efter en normal dusch..

hej godingar! Imorgon ska jag ta bort mina stygn! PEPP PEPP, för då får jag duscha normalt igen, finally. Har saknat mina långa å varma duschar!! Det kommer även va kul att få se hur mitt ärr kommer å va. Och skönt eftersom stödstrumpan och hela trudelutten åker av. JAA!

Har varit dålig idag, har inte kört igenom mitt program alls, har tröttnat! Det är tråkigt. Men min fru som sitter bredvid mig atm tvingar mig, så det blir en gång iallafall. Bra det för imorn ska jag träffa min sjukgymnast och jag hoppas på att få cykla. WIHUU!


Hur ärret kommer att vara?!


Jag & min heta fru ;)

Tur att jag har henne, hon lättar på nervositeterna inför imorgon! Första gången jag NÅNSIN ska ta bort stygn!


Dag 12!!!

Hej coolingar! Idag va jag på bio med min fru, "min låtsasfru" kollade vi på. Riktigt rolig film.. HAHA! Kände mig som en gnällig tant, jessi fick hålla upp alla dörrar, bära våra popcorn + drickor till salongen & tillbaks, vänta på mig eftersom jag var så seeeg & se till så att ingen krockade i mig osv.

Är för tillfället väldigt chockad... Okej, jag vet att folk i Stockholm är stökiga men trodde ALDRIG att de skulle va SÅHÄR stökiga. Jag gick runt i mina kryckor och de förväntar sig att JAG ska flytta på mig när de ska förbi. Sen så var det många väskor som stötte till mina kryckor. TUR att jag är stark i benet annars hade jag ramlat & vem vet vad som hade väntat då!!

Förövrigt så går det bra. Svullnaden har lagt sig ännu mer nu, det opererade benet börjar bli mindre än det icke opererade... Beror väl på att alla muskler är bortblåsta. Jag som ville ha kvar de! Har dock börjat att bygga upp nya genom programmet, körde igenom det 2 ggr idag! Känner verkligen att det går så mycket bättre för mig. FRAMGÅÅNG FRAMGÅÅNG! + att min lilla motivations-kick från igår hjälpte!


HAHAHA, jag försöker att stärka knäet med lite kärlek!!

RSS 2.0