@ badmintonhallen

Helgen har spänderats med Rita. Hon kom till mig igår, sov över och idag drog hon med mig till badmintonhallen eftersom hennes bror Allan tävlade. Han blev även filmad till lilla-sportspegeln, så jag kanske kommer med lite i bakgrunden?? haha! Nej, men det var riktigt kul att få va där, träffade massa badmintonmänniskor som jag brukade träffa varje helg innan skadan... NOSTALGI är ordet!

Annars är benet ganska bra, svullnaden har lagt sig, har inte ätit några tabletter idag (har endast tagit 1 voltaren-T tablett /dag de 2 senaste dagarna) Så det känns bra! Kan gå rätt fint nu också. Kryckorna är helt borta när jag är hemma men när jag ska ut får de följa med! 1. för att jag inte ska halka, INGET får hända med mitt nya korsband, och 2. Så att folk ser att jag är skadad så att de inte knuffar till mig eller nåt... Eller ännu värre, sätter sig på mitt knä!!!

Efter att ha varit på den här tävlingen fick jag massa motivation till att komma tillbaka, NU KÖR VI!

Bilder från dagen...
Allan blir filmad när han blir coachad...


Mina ben!!


het fot!!Jaa ni.... Finns det mer å säga?

Upphittad lårmuskel

Hej glada gubbar, idag var jag i skolan... Hela dagen faktiskt, STOLT! Matteprovet fick jag uppskjutet till veckan efter lovet, känner mig inte redo eftersom jag missat massa pga. min operation. Sen träffade jag på en lärare i hissen idag, som också har haft korsbandsskador. Hon hade tydligen opererat sig flera gånger. Vill ställa så många frågor till henne just nu, synd att det bara var ett litet hiss-möte!

Sen efter skolan åkte Jessi med i ännu en stor taxi, den var dock inte lika cool som gårdagens stora taxi. Hemma hos moi glodde vi på simpsons och drack fanta. Sen när hon gick körde jag igenom hemprogrammet, usch! Det gör ONT i knäet och musklerna som knappt existerar JOBBAR som !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag har förresten hittat lårmuskeln upp till 90 % nu, kan spänna låret när jag vill. Satt och gjorde det lite när vi kollade på simpsons, fick lyckoruus och började tjata om att jag hittat min lårmuskel helt... HAHA!


Hade på mig annat än mjukisar för första gången idag... Blev lackleggings :)


Jag & min frus - "första gången vi åker taxi tsms-bild" HAHAHAH!!


Mitt hemprogram, Knäböj som var det lättaste förut är för tillfället svårast... Kan inte ens böja så mkt!

Sjukgymnast

Var hos sjukgymnasten idag. Fick massa beröm av henne... Pepp!!! Hon blev väldigt chockad när jag visade hur mycket jag kunde böja och sträcka. Men det som hon blev mest chockad av var nog min baksida. Har inte så ont där, det känns bara som en liten sträckning. "För sjutton gubbar, du kan ju böja hela 90 grader" sa hon när jag låg på mage och böjde knäet. Blev faktiskt väldigt chockad själv, det går ju bra för mig! Dagens höjdpunkt.
Fick även lite negativt, eftersom jag endast kört igenom programmet 1 gång om dagen istället för 2 vissa dagar.

Menmen, sen åkte jag hem med en skum taxi-chaufför. Han hade 2 kunder samtidigt!!! Först hämtade han upp mig och sen åkte han direkt till en tant och hämtade upp henne & en man... Medans jag var på... Hur skumt är inte det?

Aja, kom hem tidigare än tänkt, åt mat & så och åkte sedan till skolan för att göra ett "mini-prov" som jag missade förra veckan. Fick en skolintresserad chaufför dit. Sen gjorde jag "mini-provet", träffade lite människor också. Efter det fick jag vänta i 1 timme på en stor taxi!


Den stora taxin & Hur mkt jag kan böja på knäet


Glad Violet hos sjukgymnast :D


Gröna nyupptäckta "blåmärken" på låret & mitt knä just nu.

Framgåång

Hej, jag vet att jag suger på att uppdatera, det är bara det att jag inte orkar att sitta uppe med datorn. Ja ni, för mig går det galant... Va i skolan igår, benet svullnade upp som ....... och ont fick jag när jag kom hem, fick en väldigt otrevlig chaufför hem också! USCH på sånt. Stannade hemma och vilade knäet idag pga. uppsvullnaden & de.

Nu går jag runt utan kryckorna hemma, haltar dock. Därför föredrar jag att ha med kryckorna när jag ska ut, vilket också är bra.. Alltså att jag inte andvänder kryckorna så mycket. Sen så går övningarna bättre trots att jag bara gjorde de 1 gång igår och inte har gjort dem än idag... Blir 1 gång idag också antar jag. Lårmuskeln har jag hittat och imorn ska jag till min sjukgymnast och om en vecka ska mina stygn bort!!!!

Idag kom Issa på besök, hon hade med sig chips & malteser-choklad som vi fikade till ett avsnitt desperate houswives och lite tjejsnack... Hon gjorde min dag! Ja ni, det är mitt liv för tillfället.


Har suttit såhär 3 dagar i rad typ, vilket liv jag har!

Dag 2

Guu, det har redan gått 2 dagar sen operationen!

Igår när jag kom hem från sjukhuset kollade jag på lite desperate houswives, åt onyttigt osv. Hade GRYMT ONT OCKSÅ! stygnen och hela knäet värkte! Körde även igenom programmet en gång, kändes som om stygnen gick upp och att det blödde igenom, USCH! Sen kom Nilo & hennes mamma förbi & hälsade på. Riktigt trevligt. Fick blommor & choklad av de, trevligt det med.


Blommor & choklad :)

Sen fick jag reda på en "fin" grej idag! Jag är på steg 00000000000!!!! Jag gav nästan upp, att så enkla rörelser kan bli så svåra! Skulle dra ihop benet så långt jag kunde och räta ut det igen och fyyyy vad det gjorde ont i knäet. Jag ville inte mer, gjorde så ont att jag började att gråta! Bröt ihop... Sen hoppade jag över lyfta benet-övningen för jag lyckades inte... pinsamt! Satt och kollade vidare på desperate houswives istället... hehe! Senare kom Hazhan, Jessi & Issa. Vi kolla på tv, åt nudlar & onyttigt, alltså hade det allmänt mys. Sen efter att de gått tittade jag på mer desperate houswives (har kollat klart på säsong 1 nu) och körde igenom programmet igen, gick så mycket bättre, gjorde knappt ont. Sen lyckades jag att lyfta benet också + att jag körde nån rulla benet-övning också. Glömde även att nämna att jag tagit mina första steg utan kryckorna, super! Asså jag behöver ju fortfarande de eftersom mitt ben inte har tillräckligt med muskler men jag gick ändå.. JAG ÄR BÄST!


Så svullet var mitt knä, mina ögon var söndergråtna vid det tillfället så jag var tvungen att täcka för & mitt hår var trassligt, jag var alltså inte på mitt bästa humör... MEN mina badmintonkjolar kom till användning för första gången sen jag skadade mig.


Operationen

Vaknade av mig själv runt 8, satt vid datorn ett tag och tog det lugnt innan jag duschade i descutan. Sen tog jag på mig de största byxorna jag hade och en mysig tröja och så åkte vi till sjukhuset. Vi var där runt 11 tiden då. Sen fick vi vänta i ca 5 minuter innan de tog in mig på ett rum, gav mig två skåp (ett för kläder & ett för värdesaker) och kläder som jag skulle ha... Alltså en rock typ, mormor trosor & knästrumpor. Sen skulle de sätta in dropp på min hand men mina kärl var för små så efter 2 misslyckade försök fick de värma mina händer så att kärlen skulle komma fram och på tredje försöket lyckades de. Sen fick jag svara på massa frågor om min hälsa, om jag var allergisk osv. Fick även träffa min narkos-läkare. Han kollade min hals osv. Sen fick jag vänta ett tag innan de rullade ner mig till operationssalen, där jag fick vänta ännu mer.. Eller ca en halvtimme då. Där fick jag mer dropp, smärtstillande osv. Fick träffa han som skulle operera mig och några sjuksköterskor. De målade en pil på benet som skulle opereras. Då började jag att bli lite yr och började ångra mig. Ville inte göra nånting, bara försvinna... Sen när de kom och sa att det var dags försvann den känslan och jag blev nervös. Ville inte göra det längre... Men det var försent, de tvättade av mina ben, kopplade på massa säkerhetsgrejer på mig och jag glömde bort att nämna den heta blåa mössan jag fick. Sen snackade läkarna lite och skojade om att sport var bäst på tv eftersom alla som håller på med nån sport oftast skadar sig.

Sen Satte narkosläjaren in nån ny dropp på mig och sa att jag kunde känna mig trött och yr, vilket jag gjorde. Och då skulle jag lyfta upp mitt ben så att de kunde fixa med lakanen. Det gick segt men jag lyckades. Sen satte han på en mask på mig och sa att jag skulle andas in syrgas och att jag skulle sova. Visste inte om jag hörde rätt så jag frågade om jag skulle sova, sen sa han ja. Och då försökte jag att hålla mig vaken och sen minns jag inget mer, antar att jag slocknade. När jag vaknade så tjatade en sköterska om att operationen var klar och att jag skulle vakna, jag började tydligen att gråta, minns det svagt. Var som en dröm men när jag frågade så sa sköterskan att jag grät på riktigt, hahah! Hade ont i knäet när jag vaknade så jag fick smärtstillande & en kudde under knäet eftersom jag inte orkade att spänna benet. Sen fick jag ligga där ett bra tag, sov för det mesta och sen kollade de blåsan med ultraljud då och då. Försökte att gå på toa 2 ggr men lyckades inte + att jag kände mig yr. De hade sagt att jag var tvungen att kissa innan jag skulle tillbaka till "mitt rum" och jag ville verkligen tillbaka dit & ville verkligen inte ha en katet mellan benen för att kissa. Men jag slapp det som tur va och gick tillbaka utan att ha kissat. Där uppe försökte jag oxå och lyckades på 2a försöket. Sen fick jag "äta" nyponsoppa vid 7-8 tiden, två glas faktiskt och så tog de bort droppen vid 10 tiden. Sen låg jag och kollade på tv, smsa osv. var dock jätte trött och sov för det mesta tills nattsköterskan kom och började känna på mitt ben och gav mig smärtstillande. Kunde inte sova efter det. Sen när jag väl somnade så kommer hon och ska kolla på benet igen. Så typiskt! Vid 1 kände jag mig hungrig så jag fick 2 mackor + te, gud vad gott det var!! Hade lixom inte ätit annat än 2 glas nyponsoppa på ett helt dygn! Vid halv 6 imorse fick jag smärtstillande och runt kvart i 8 så kommer en sjuksköterska med frukost och nästan skriker "godmorgon godmooorgon", så det var trevligt. Sen så åt jag frukost & mamma kom på besök. Sen kom han som opererade mig och sa att operationen gick bra & att jag även hade en spricka på min menisk som de lät va eftersom det inte var något som satt löst. Efter det fick jag träffa en sjukgymnast som skulle kolla på mitt ben och så fick jag prova att göra två av mina hemövningar, herregud vad svårt det var! Men det gick. Sen skulle jag gå lite med kryckorna, det var riktigt jobbigt! Ville vila vid varje stol som stod på vägen. Sen fick jag åka hem... Kom hem för ett tag sen och nu ska jag kolla på desperate houswives som jag fick som "operations present" av mamma.

JAG HAR ETT KORSBAND!


Dag 25

Julen är min favorithögtid, för då får man ett 3-veckors lov på köpet + presenter :)


Sista dagen som oopererad

Ja ni, imorgon förlorar jag min operations-oskuld! Känns helt sjukt! Kommer ihåg dagen jag fick reda på att mitt korsband var av och att operation var det enda alternativet för att få tillbaka badmintonen. Jag storgrät å ba "NEJ, JAG TÄNKER INTE OPERERA MITT KNÄ!!!" Hade värsta fobiet då, men nu är jag typ taggad! Har längtat efter denhär dagen i ett halvår nu... Det kommer å gå bra!

Nu ska jag duscha i Descutan, som man måste duscha sig med kvällen innan operationen och på morgonen samma dag. Den har en bakteriedödande effekt på huden som måste vara helt ren vid operationen.


Dag 24

Mitt favoritprogram är Desperate Houswives, har faktiskt varit det i flera år. Hmm.. Det är väl för att det är så intressant, det händer saker hela tiden osv. Ähh, man måste väl inte ha en anledning för att gilla ett program?


KRYCKORNu är mina kryckor klara inför operationen som är om 2 DAGAR! Gu vad tiden har gått fort! Ovan ser ni en bild på mig när jag skruvade fast dobbarna på mina kryckor igår.

Dag 23

Jag gråter inte av någon låt för tillfället men den sista låten som fick mig att gråta vad denhär:Dag 22"min reaktion när jag ser mig själv i spegeln"

- SHIIIT!! Tänk att det är den där tjejen som alla mina kompisar känner och som jag vet ALLT om!! Och inte nog med det, det är tillomed JAG som styr henne...
O-M-G!!!


haha, kanske inte den normalaste reaktionen... Men jag är inte normal, så det förklarar ju en del ;)

Dag 21


Observera att den här bilden är tagen för över 1 år sedan :P

SAKNAR BADMINTONEN!

Dag 20

Jag har ingen favoritfilm.

Informations-mötet

Var på info-möte idag, var en grupp på 4-5 tjejer + mig. Jag var som vanligt yngst (har varit det på typ allt som har med min korsbandsskada att göra). De berättade om operationen & exakt vad de skulle göra, vilken sena de skulle ta och vad man ska tänka på efteråt osv. Fick även ett papper med övningar som man skulle göra dagarna efter. Sen sa de även att man MÅSTE ha kryckor med dobbar på när man opereras. Sen tog de in alla en & en och när man kom in satte de nån grej på benet och tryckte ner benet och testade något värde... Ingen aning om vad det var?! Men antar att det var viktigt. Sen bad de mig att trycka ner knäskålen så långt ner som möjligt och ställde några frågor om min rörlighet, jobbigt! Har redan svarat MASSOR av sånna frågor på enkäterna... Sen pratade jag med alla de andra skadade, var otroligt skönt att prata med några som förstod hur det är att vara korsbandsskadad. Men jag är nog den enda som är intresserad av korsbandshistorier och verkligen försöker att snacka med andra korsbandsskadade HAHA! :P Efter skolan gick jag till min gamla sjukgymnast och fixade dobbar till mina kryckor & Jessi fick följa med eftersom jag inte ville träffa min förra sjukgymnast. Hon verkade så sur när jag skulle byta sjukgymnast... Såg inte henne som tur va och det är AWESOME att jag har dobbar iallafall! herregud, det är nära!!

6 dagar kvar nu!!


Bara att skruva fast dobbarna i kryckorna då...


såhär känner jag mig...

lyssna...


Dag 19

Mitt senaste köp just nu...


Dag 18

Det här har jag ätit idag...


flingor + 2 vitamin D/kalcium - tabletter

Gainomax * 2 , Hallon & Choklad

Spagetti m. köttfärssås... Jag vet att det blev lite för mkt :$

Grönsaker & frukt... NYTTIGT NYTTIGT!

Jag vet att det är dag 19 nu men jag hade ingen lust att blogga på kvällen så jag gjorde det nu istället!

Dag 17

Om jag fick vara någon annan för en dag så skulle det nog vara Vanessa Hudgens, faktiskt bara för att få mysa lite med Zac Efron ;)
Hahaha, va busig jag är!

Hade en mardröm inatt...

Drömde att jag hade opererat korsbandet och att det hade gått flera månader sen min operation. Jag blev även friskförklarad, alltså att jag kunde spela badminton igen. Jag var ju såklart överlycklig, skulle till hallen för att spela, minns inte vem det var jag spelade med, men jag tror det var Julia eller Lovisa. Jag spelade som vanligt och var lika bra som jag var innan skadan. Det gick ju bra så jag fortsatte att spela. Sen när jag hade spelat ett tag så går det icke opererade knäet's korsband av, jag kände verkligen att det var korsbandet... FÖRSTA GÅNGEN JAG SPELAR EFTER MIN OPERATION, SÅ GÅR JAG TILLBAKA TILL RUTA NR. 1!

Började seriöst nästan att böla när jag vaknade...


Den här dagen var ett helvette!


Saknad

Redan när jag chattade med dig för första gången på fb visste jag att du var speciell. Men sen tog jag dig förgivet, som jag gjort med allt annat. Jag trodde aldrig att det skulle bli såhär, som det är idag. känns nästan som ett stort, tomt & svart hål i magen. Det som saknas är faktiskt du! Du var en av de få som faktiskt fanns för mig och verkligen brydde dig om mig, även om du var som du var. Ibland känner jag bara för att spola tillbaka tiden, så att det blir "vi" igen! Herregud, känner mig så desperat, sitter och skriver ett blogg-inlägg till dig, du kommer säkert inte ens att läsa det! Det här är bara hopplöst, men det jag ville att du skulle veta var.... JAG SAKNAR DIG!!!


Dag 16

Hmm... I min "tränings"-väska så ligger det just nu:

*Träningsskor

*Tröja
*Byxor
*Strumpor
*Lås (glömt å ta ut det sen vattengympan)
*Massa "kvitton" som man får när man anmäler sig hos sjukgymnasten

dag 15

Det är så mycket jag ångrar, mest sånt som jag inte kan ta upp på bloggen eftersom det är för privat...

Men en sak jag ångrar är att jag inte spelade mer badminton än vad jag gjorde innan min skada :P

Hej

VILKEN KVÄLL!!!! Det behövde jag verligen ;)


En bild på mig, tagen lite tidigare idag...

Dag 14Den 6e Februari 2010, på donken i Sandviken :) Jag vet att jag ser sliten ut men det beror på att jag spelade badminton hela dagen (tävlade) och för att klockan typ va tolv.


meddelande från Ying

Var helt klädd i vitt idag, jag var YING! Issa var yang, alltså svart :) Min outfit + en bild på min nu, riktigt sliten är jag!!Hade på mig vita converses (KALLT!!)


Sliten flikka

Nytt intresse

Var på vattengympan igen, det är faktiskt riktigt kul :) Känner verkligen träningen! (det är EJ tant-vattengympa)Efteråt vart det en HEL gainomax... Vattengympa är nog my new IT, så synd att det bara är en gång kvar, sen är det lååångt kvar tills jag kan gå på det igen :/ WHY ME?! WHYY??? hahah (A'
HAHAHA! Såhär klämd var min gainomax efteråt!

Dag 13HAHAHAHAHAHA!!! Nja... inte riktigt!


Dag 12


Dag 11

Det finns 3 saker jag oroar mig mest för...

1. Allt som har med badmintonen/korsbandsskadan/operationen att göra, alltså att jag aldrig mer kommer att kunna spela badminton igen, att operationen blir misslyckad eller att jag skadar mig igen t.ex.

2. Att jag aldrig mer kommer att få träffa HONOM mer :/

3. Framtiden

Dag 10

Jag, just nu...

RSS 2.0